Behandlingar

Undersökning

När vi undersöker dig så innebär det också att man undersöker hela individen. Genom en grundlig undersökning av munhålan kan man förstå sig på hur kroppen fungerar och vilka andra orsaker det kan finnas för en sämre tandstatus och hur andra sjukdomar kan påverka ens tandstatus.  Beroende på tidigare tandstatus och din ålder samt andra faktorer så kan undersöknings ske mellan var 12e-18e månad. Har man en väldigt fin tandstatus så kan det tom vara var 24e månad.

 

Många är rädda för att tandläkaren skall hitta något vid undersökningen, tvärtom man skall bli glad ifall tandläkare hittar något, för då innebär det oftast att man har hittat ett problem i tid dvs innan det har börjat göra ont. Att regelbundet få mun/tänder kontrollerad är en ytterst god investering .

 

Pris:  Grundpriset för undersökning är från  825kr.

Just nu har vi öppningserbjudande där undersökning kostar endast 99kr där ATB dras i samband med besöket, har du inget innestående ATB så kostar undersökningen 299kr. Ett tips är att ringa upp försäkringskassan och kontrollera om du har ATB eller inte, du kan ringa på 0771-524 524


Hur fungerar högkostnadsskyddet?
Högkostnadsskyddet börjar gälla när en patient under en tolvmånadersperiod fått åtgärder utförda vars sammanlagda referenspris överstiger 3 000 kronor.

Sedan får patienten ersättning för:
-50 procent av kostnader med ett referenspris mellan 3 000 och 15 000 kronor
-85 procent av kostnader med ett referenspris som överstiger 15 000 kronor..
För mer info besök försäkringskassans hemsida: https://www.forsakringskassan.se/tandvard/statligt_tandvardsstod/hogkostnadsskydd
Akutvård

Är olyckan framme?

Du skall känna dig trygg och med vår service samt flexibla tider så får du nästan garanterat tid samma dag som du ringer. Går du in på “Boka Online” på startsidan så kan du tom boka en tid själv..  Vi tar emot alla patienter och även patienter som inte är listade hos oss.

Skulle det vara något osäkert så kan du ändå ringa oss på 040 616 08 08 för en konsultering via telefon och Ni ringer samma nummer på kvällar och helger.

 

Vad gör jag en sen söndag kväll?

Skulle det krisa sig så tveka inte att ringa, vi hjälper dig !

 

Pris:

Akutbesök 199kroch Därefter tillkommer kostnad på själva behandling som kan variera beroende på vilken behandling man får.

 

Lagning/fyllning

sedan ca 20 år tillbaka så slutade man laga med amalgam och började laga med komposit och glasjonomer. Vissa patienter som har många amalgamfyllningar och vill bli av med dessa så kan vi hjälpa er, vissa fall kan det vara så att det är stora amalgamfyllningar som lämnar en stor kavitet och därmed kan man då behöva göra tex en porslinskrona.

 

En stor fördel med komposit lagningar är att den är biokompatibel dvs skonsam mot tanden och den orala miljön. samt att den är mer estetisk och man väljer den färg som passar bäst för dina tänder. Glasjonomer används mer som ett långtidsprovisorium och det förekommer i många situationer man behöver använda glasjonomer istället för komposit(temporära fyllningar, svåråtkomliga där optimal torrläggning ej är möjligt etc).

 

Dessa lagningar kan göras på en del av en tand, ibland gör man kompositkronor och med en fin formning av materialet och puts/polering så kommer du garanterat bli nöjd.

 

 

 

Rotfyllning

Många kan koppla rotfyllning med smärta, men så är det faktiskt inte. Man får ordentligt med bedövning och i vissa fall pga av en infektion kan man behöva ta antibiotika som i sin tur kan leda till att det blir enklare att bedöva.

 

En rotfyllning kan behövas av olika anledningar, oftast brukar det handla om att tanden värker pga av ett djupt hål, detta gör att nerven blir irriterad och på samma sätt kan den bli irriterad pga av att tanden har fått en stor fraktur. Gör man ingen rotfyllning så kommer det leda till att en infektion bildas och leder ut till roten. I vissa fall kan det gå så långt att det skadar granntänderna och benstrukturen runt tanden.

 

Hur går behandlingen till?

Enkelt förklarat så är vårt initiala fokus att uppnå en optimal bedövning därefter finner man små kanaler som leder till nerven. Man rensar då dessa kanaler genom med små filar. Beroende på vilken tand så kan den ha 1-4 kanaler normalt.

 

Kron/bro/skalfasad

 

Enstaka Kronor/Porslin

I vissa fall där tanden förlorar en stor del av tanden pga diverse anledningar kan man behöva att behandla tanden med kronterapi och detta stärker tanden tandens struktur samt får en mer anatomisk och estetisk utseende. Med fina labframställda porslinskronor och ett bra handtag så kommer du bli oerhört nöjd.

 

Dagens porslinskronor behöver inte förstärkas med metall på insidan utan den är numera kärnförstärkt med zirkonium material som är mer likt tandens naturliga färg och man slipper se den mörka kanten som kan ses på vissa metallkronor. Detta innebär inte att metallkronorna är sämre utan kanske passar mer på områden längre bak och för områden som är mer belastade.

 

Bro/brygga

Precis som vi människor bör brygga broar mellan varandra så behöver vi ibland skapa en brygga i munnen. Många patienter har idag tandluckor som stör både funktionellt och estetisk, detta kan vi fixa genom att slipa ned tänderna på vardera sida av tandluckan och därefter lägger på bron som ett lock och luckan fylls med en hängande led.

Annat alternativ för att täcka luckor är Implantat.  För tillfället utför vi inga implantat, men blir aktuellt snart. 

 

 

 

 

Skalfasad

I vissa fall där man behöver bygga upp pga skada etc eller förstärka en tand, ändra på tanden färg, form samt position så kan man göra en porslinfasad/skalfasad och skillnaden är att på en krona så sätts kronan runt tanden men med en skalfasad limmar man fast den på utsidan på tanden och kräver knappast slipning på tanden. Patienten brukar då träffa vår tandtekniker för färgval och kontrollera formen och vi samarbetar med Labbet Triodont som har mer än 20 års erfarenhet och det är ett svensk tandteknisk laboratorium som finns i Malmö.

 

 

Estetisk tandvård/Tandblekning

Estetisk tandvård kan betyda mycket, men är det något som du som patient undrar över rent utseendemässigt och vill kanske förbättra något eller helt enkelt konsultera så är du välkommen.

Det kan vara så att man vill förändra färgen på sina tänder eller fylla ut mellanrum eller korrigera form, storlek och position på någon tand eller tänder.

 

Hur gör vi detta?

Vi använder oss utav bla tandblekning, porslinskronor, skalfasader , tandsmycken och i vissa fall kan man ev behöva remittera till en specialist för tandreglering.

Den tandvård vi utför är målet att du som patient skall bli nöjd.

 

Tandblekning: 2800kr (Normal pris från 3500-5500kr

Tandblekning är idag väldigt populärt och det finns olika bleknings material man kan köpa på nätet och börja använda. Men det kan gå illa. Därför rekommenderar vi att man bör konsultera en tandläkare och vi kan hjälpa dig med tandblekning här på Dentalhuset Malmö.

Det finns möjligheter att bleka med lampa eller laser men samtidigt kan detta ev skada tänderna då det utvecklas värme och som i sin tur ge upphov till ilningar samt skada tänderna.

Innan blekning så är det viktigt med en grundlig undersökning och att man blir färdig behandlad, för att trasiga fyllningar och hål i tänderna kan försämra resultaten på blekningen. Har man dessutom kronor eller fyllningar på framtänderna så kanske man skall avstå blekning då tandblekning endast ger effekt på emaljen och inte på fyllningar och andra material.

Blekningsmedel

Medlet heter Opalescence och är den mest använda och får endast säljas av tandläkare detta blekningsgel innehåller 10%, 15% eller 20% karbamidperoxid vilket har en hög viskositet. Har visat effekt på de flesta patienterna och är något som du och din tandläkare/Tandhygienist väljer.

Blekningsgel som innehåller 10%, 15% eller 20% karbamidperoxid, vilka har en hög viskositet

 

Hur går det till?

Vi rekommenderar att man börjar göra en hemblekning och detta görs genom att vi tar ett avtryck på tänderna och därefter tillverkar tunna skenor som passar dina tänder.

Innan den initiala blekningen kommer vi putsa dina tänder för ett optimalt resultat.

Du kommer få med dig: skena, blekmedel och speciellt Opalescence tandkräm som håller tandytan ren från färgpigment efter blekning vilket ger ett långvarigt resultat . Är det första gången man bleker så kan det behövas några behandlingar. Medlet har effekt upp till 4 timmar men de flesta sover med skenorna på natten.

Resultat

Graden av ljushet som framträder beror på bla 3 faktorer.

  • Hur länge du bär skenan varje omgång
  • Antalet behandlingsomgångar/behandlingsnätter
  • Tändernas blekningsbenägenhet.

En blekt tand kommer förbli ljusare än innan, men det är viktigt att följa instruktionerna där det är bla viktigt att undvika äta,dricka eller röka medan man bär skenan.

Vi erbjuder blekning på Kliniken direkt om man vill ha en snabb blekning men det ger inte lika långvarigt resultat och bleker inte lika mycket på djupet.

Har du några frågor så tveka inte att höra av dig

 

Tandutdragning

Av diverse anledningar kan man behöva dra ut en tand. Det kan värka lite otäckt men med dagens bedövning och teknik så drar man ut en tanden smärtfritt. Vi arbetar i din takt och med metodiska och lugna rörelser. Oftast brukar patienterna bli förvånade över att hur bra det gick.

 

Visdomständerna är dom tänder som oftast tas bort, Vi opererar också ut tänder och de mest komplicerade skickar vi till en käkkirurg.

 

Vissa tänder kan behövas dras bort inför tandreglering och ibland kan man behöva ta bort tänder pga att de helt enkelt inte går att rädda.

 

 

Hjärtligt välkomna

Mvh Tandläkare Belal Muhammad Saighani med Personal